Bagaimana Saya Buat P.O.D Hanya Dengan Menjual Tshirt & Mug Di ETSY

…tanpa perlu menguruskan stok & shipping.

shirt - coloured

oleh Faqimi Fauzi โœจ

Pernah dengar tak tentang Print On Demand? Apa yang bestnya pasal Print On Demand ni?

Mungkin bagi sesetengah orang, perkataan itu agak baru kedengaran ๐Ÿง๐Ÿป

…dan saya yakin ramai juga yang pernah tahu dan buat bisnes Print On Demand ni kan?

Baiklah, saya akan terangkan secara mudah bagaimana bisnes Print On Demand (POD) ini dijalankan.

Sebenarnya, bisnes ini sama sahaja dengan mana-mana bisnes dropship di luar sana. Apa yang membezakan POD dengan bisnes dropship ialah PRODUK ITU HASIL DARI IDEA & DESIGN KITA SENDIRI. Hanya kita sahaja boleh hasilkan cetakan pada produk tersebut.

Sebagai contoh, jika kita menjual secara dropship bagi sesuatu produk, mungkin terdapat RAMAI lagi pesaing lain yang menjual produk yang sama dengan kita.

Berbeza dengan POD ini, hanya kita sahaja yang menjual produk tersebut menggunakan idea & rekaan design pada produk tersebut.

Tiada orang lain yang boleh guna rekaan yang sama dengan kita.

Jadi, kita hanya bersaing dengan diri kita sendiri. Produk itu pula memang dikhaskan kepada kita sendiri.

Selain itu juga, bisnes POD ini semuanya diuruskan oleh pihak ketiga.

Bermula dari penghasilan produk, cetakan design pada produk, seterusnya kepada penghantaran. Semua itu tidak perlu anda uruskan.

Secara mudahnya, ianya akan diuruskan oleh pihak ketiga yang kita panggil sebagai ‘Production Partner’.

YA SEMUA! โœŠ๐Ÿป

Production Partner ini ialah syarikat percetakan yang bekerjasama dengan kita untuk menyiapkan produk Print On Demand kita.

Macam-macam jenis produk yang boleh kita jual sebagai POD.

Antara produk yang selalunya mempunyai permintaan yang tinggi adalah.

  • ๐Ÿ‘• Tshirt
  • โ˜• Gelas Mug
  • ๐Ÿ–ผ๏ธ Poster Canvas
  • ๐Ÿงข Topi
  • ๐Ÿ›๏ธ Pillow
  • ๐Ÿ˜ท Face Mask
  • ๐Ÿ“ฑ Casing Phone
  • ๐Ÿ““ Buku

๐Ÿ‘• Tshirt

โ˜• Gelas Mug

๐Ÿ–ผ๏ธ Poster Canvas

๐Ÿงข Topi

๐Ÿ›๏ธ Pillow

๐Ÿ˜ท Face Mask

๐Ÿ“ฑ Casing Phone

๐Ÿ““ Buku

…dan banyak lagi sebenarnya. Semua tu kita boleh jual dan cetak design yang kita hasilkan pada produk yang kita inginkan.

Okay, dan bagaimana sebenarnya POD ini berfungsi?

Dibawah saya tunjukkan cara mudah untuk anda fahamkan.

Anda terima tempahan untuk pembelian baju yang anda design

Production Partner akan uruskan produk anda start dari mencetak & penghantaran.

Bila pelanggan terima item, anda akan terus dapat profit dari jualan tersebut.

Anda terima tempahan untuk pembelian baju yang anda design

Production Partner akan uruskan produk anda start dari mencetak & penghantaran.

Bila pelanggan terima item, anda akan terus dapat profit dari jualan tersebut.

Tugas anda hanyalah perlu HASILKAN DESIGN untuk dicetak pada produk tersebut.

TETAPI..

Bukanlah bermakna semua jenis design itu boleh dijual.

Disitu pentingnya untuk kita buat beberapa RESEARCH sebelum proceed dengan design yang kita nak jual.

Menariknya, sejak 2 bulan yang lepas, saya dah berjaya ‘CRACKED THE CODE’.

Hasil dari buat beberapa detail research, saya berjaya menjumpai cara bagaimana untuk menjual produk yang mempunyai PERMINTAAN YANG TINGGI.

Apa yang saya buat ialah, mula dari buat beberapa research berkaitan trend dan market buying untuk sesuatu niche. Seterusnya baru saya mula design & tentukan produk apa yang boleh saya jual.

Okay bang, sembang lama-lama ni tak perkenalkan diri pulak ya..

Oh yaa.. Salam Perkenalan.

Saya Faqimi Fauzi. โœŒ๏ธ Merupakan seorang Digital Creator yang memfokuskan pada penerbitan content-content digital to sustainable freedom.

Kebanyakan sumber pendapatan saya buat masa ini adalah dari kerja-kerja di pasaran luar negara.

Saya juga kini lebih banyak aktif dengan pasaran luar negara. Saya sekarang giat menguruskan syarikat penerbitan buku saya sendiri di US yang mana banyak memfokuskan pada penerbitan buku kanak-kanak di pasaran Amazon US & UK.

Selain itu juga, saya sekarang mula memasarkan produk-produk secara Print On Demand melalui platform ETSY.

Peluang Terbuka Luas Untuk Pasaran Luar Negara.

Seperti yang saya ceritakan diatas tadi..

Sebenarnya, semua orang boleh buat sama seperti apa yang saya buat.

Semua orang boleh mula menjual di pasaran luar negara. Jika saya boleh, mesti yang lain pun boleh juga lakukannya.

Sebab itu saya nak tunjukkan langkah-langkah bagaimana saya bina & konsisten memperolehi pendapatan secara pasif melalui pasaran luar negara.

Saya MAHU biar semua yang nak belajar ini boleh dapatkan SEKURANG-KURANGNYA 4 Angka setiap bulan.

Lebih-lebih lagi, dalam keadaan ekonomi sekarang yang tidak menentu. Ini adalah masa yang sesuai untuk kita mula bina & jana pendapatan tambahan dalam bidang ecommerce ini.

…Dan seperti yang semua sedia maklum, macam-macam boleh terjadi jika kita KURANG PERSEDIAAN untuk menghadapi tahun hadapan.

Perkenalkan..

Strategi Passive USD$2,650 Sebulan Dengan ETSY Print On Demand

Sebenarnya, bisnes secara POD ini dah lama popular di pasaran luar negara. Ramai mat-mat saleh yang fokuskan pada niche POD ini pun mampu pulun sehingga ratusan ribu USD hanya dengan menjual produk-produk secara Print On Demand.

Lebih-lebih lagi didalam tempoh Quarter 4 (Q4) ini iaitu bermula Oktober sehingga Disember setiap tahun.

Ramai pemain POD betul-betul fokuskan untuk buat duit di Amazon dan ETSY pada masa ni.

Sebab itu, saya mahu kita yang berada di lokal market ini boleh mula ambil peluang untuk bina bisnes di pasaran luar negara pula.

Tambah lagi, nilai matawang USD pun tengah meningkat naik mengatasi matawang ringgit kita buat masa ini. Jadi, agak rugi jika kita tidak menjadi ‘opportunist‘ semasa tempoh keadaan ekonomi seperti sekarang ini.

Apa Yang Saya Akan Dapat Belajar Melalui Panduan Ini?

Apa yang pasti, saya akan tunjukkan step-step bagaimana cara saya sendiri melakukan kajian untuk mencari niche & produk yang terbukti mempunyai permintaan yang tinggi.

Selain itu juga, tiada sebarang hidden trick atau teknik yang akan saya sembunyikan. Semua saya akan tunjukkan kepada anda bagaimana cara & strategi yang saya gunakan untuk mencari produk yang mampu berikan jualan tinggi kepada saya.

Strategi research yang saya gunakan terbukti mampu membantu saya mendapatkan revenue melebihi RM100,000 dalam masa kurang dari 30 hari.

Macam mana hanya dengan jual Mug & Tshirt je boleh dapat ribu-ribu U$D?

Okay, saya akan tunjukkan potensi yang sebenarnya tak ramai tahu mengenai ‘demand’ untuk produk-produk macam ni dekat pasaran luar negara ya.

Seperti mug dibawah ini..

Mug yang dijual seperti diatas ni sentiasa mempunyai demand yang sangat tinggi. Ianya bersifat evergreen dan boleh dijual sepanjang tahun.

Lebih-lebih lagi jika design yang anda jual mempunyai value kepada pembeli.

Anda akan belajar bagaimana cara saya mencari niche yang mempunyai permintaan sepanjang tahun. Saya juga akan ajarkan cara yang betul bagaimana untuk mencari & menkaji sehingga anda dapat tiruvasi dan jualkan design yang mempunyai permintaan dalam kalangan peminat sesuatu niche.

Kesemua shop-shop diatas ni boleh dikatakan ‘masih baru’ lagi.

Boleh lihat betapa besarnya peluang dan potensi yang boleh kita dapat dengan hanya menjual mug sahaja di platform seperti ETSY ini.

Sangatlah RUGI jika tidak ambil peluang yang tak ramai tahu ini untuk menambah satu lagi ‘side pendapatan’ seperti ini.

Jika tidak buat sekarang, bila lagi nak buat kan?

Okay, seterusnya kita beralih kepada apa yang akan anda belajar melalui panduan yang saya tawarkan ini.

Dibawah saya tunjukkan modul-modul yang ada didalam Panduan ETSY Print On Demand ini.

Jumlah Sebenar adalah RM1,491.00

… istimewa untuk hari ini.

Anda boleh dapatkan dengan HARGA RM347 SAHAJA.

Baiklah, ini LAST untuk harga ‘Early Bird’ saya turunkan lagi..

Dengan hanya kos RM250 sahaja, anda akan dapat semua seperti diatas..

..kini anda boleh buat pembayaran ansuran sehingga 3x melalui Atome.

*Video Course hanya dapat diakses 2 hari selepas Online Live Coach diadakan.

Note: This site is NOT a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, This site is NOT endorsed by Facebook in any way. Facebook is a trademark of FACEBOOK, Inc.

error: Alert: Content selection is disabled!!