fbpx

Salam Sejahtera & Hai..

Saya & kini sedang menguruskan sebuah syarikat penerbitan buku kanak-kanak yang mana syarikat saya lebih fokuskan pada penerbitan buku untuk pasaran luar negara melalui web Amazon.com .

Saya bermula sebagai ‘Self Publisher’ di Amazon sejak 2018 lagi. Saya juga merupakandi Amazon bagi 3 buah buku kanak-kanak sejak 2019.

84% Buku Kanak-Kanak Berada di Carta Amazon Best Seller Sepanjang Tahun 2020

Saya mulai perasan sejak 2020, permintaan untuk buku kanak-kanak meningkat dengan pantas. Ianya disebabkan seluruh dunia mengalami serangan virus yang melumpuhkan sistem pendidikan di sekolah.

Jadi, ramai ibu bapa terpaksa membelikan buku untuk anak-anak mereka & seterusnya melaksana pembelajaran secara homeschool.

Kenapa Terbit di Amazon & Kenapa Memilih Buku Kanak-Kanak?

PERTAMA: Permintaan Yang Sangat Tinggi. 84% buku yang terpapar di carta Amazon Best Seller Books adalah buku kanak-kanak.

KEDUA: Tak Perlu ‘Terer’ English Pun. Kebanyakan buku didalam pasaran kanak-kanak, majoritinya TIDAK mempunyai ‘konten‘ yang banyak. Ianya lebih kepada konten yang simple dan tidak memerlukan penulisnya untuk FASIH atau HEBAT dalam english.

KETIGA: Semua Diuruskan Oleh Pihak Amazon. Saya dah tak perlu risau fikirkan berkenaan logistik untuk uruskan buku-buku saya kerana bermula dari TEMPAHAN, CETAKAN, PENGHANTARAN & CUSTOMER SUPPORT semuanya amazon akan uruskan bagi pihak saya. Apa yang saya perlu buat ialah FOKUS pada hasilkan lebih banyak buku dan tunggu bunyi ‘kaching‘ sebagai tanda buku saya sudah terjual.

KEEMPAT: Senang! Guna Template Drag, Copy & Paste je. Sebenarnya, ini yang paling best. Kebanyakan buku-buku saya boleh siap tak sampai SEJAM pun. Saya guna template je untuk hasilkan buku aktiviti saya. MUDAH & PANTAS, kejap je sebuah buku boleh siap. Kalau nak tahu, sebelum ni saya terpaksa laburkan lebih kurang RM500-RM700 untuk upah freelancer hasilkan buku bagi pihak saya. Sekarang, semua saya buat sendiri.

PERKENALKAN..

Panduan Video & Ebook Blueprint: Activity Book.

Teknik & Strategi Mudah Terbitkan Buku Aktiviti di Amazon

(Lengkap Dengan Video Step By Step)

Apa Yang Saya Dapat Jika Laburkan Untuk Pembelian Blueprint Ini?

Anda akan dapat BELAJAR step-step cara saya buat ‘research’ secara detail di Amazon.

Yang mana, saya akan tunjukkan 100% strategi yang saya betul-betul lakukan. Tiada sebarang ‘TRICKY’ atau hidden trick yang saya sembunyikan. Apa yang anda lihat dalam video tersebut, itulah yang saya lakukan.

Strategi research yang saya tunjukkan dalam video itu nanti, telah berjaya menjadikan 3 BUAH BUKU saya berada di dalam AMAZON BEST SELLER RANKS.

Saya juga akan ajarkan anda bagaimana cara untuk membuat ‘research’ menggunakan software PERCUMA & jika anda menggunakan software ini, DENGAN MUDAH anda dapat mengenal pasti buku jenis apa & niche apa yang mempunyai permintaan yang tinggi di Amazon.

Software ini BERJAYA menemukan saya dengan satu-satunya niche yang EVERGREEN & UNTAPPED, iaitu niche yang sentiasa tinggi ‘demand’ tetapi SANGAT KURANG persaingannya.

Semua itu saya ajarkan didalam panduan BLUEPRINT: ACTIVITY BOOK ini.

Tutorial Cara Saya Buat Buku Aktiviti Kanak-Kanak HANYA Guna PowerPoint.

Jika sebelum ini, saya banyak habiskan sekitar RM500-RM700 untuk upah freelancer ataupun designer di luar sana untuk hasilkan buku aktiviti untuk diterbitkan di Amazon.

Kadang kala, jika konten terlalu padat boleh meningkat sehingga RM1,500 untuk sebuah buku yang dihasilkan dari ‘scratch’.

TETAPI..

Semuanya berubah bila saya berjaya ‘cracked the code’ dengan menjumpai CARA MUDAH untuk hasilkan sendiri buku aktiviti. Semuanya saya rekod & tunjukkan secara detail bagaimana saya lakukannya.

Dengan adanya video tutorial ini, anda akan dapat melihat dengan lebih jelas bagaimana HANYA DENGAN POWERPOINT sahaja, anda boleh hasilkan konten buku aktiviti bernilai RM700.00.

Bukan sahaja menjimatkan wang anda, tetapi turut menjimatkan masa anda untuk lebih banyak hasilkan buku di masa akan datang.

Bukan itu je tau.. PALING BEST, anda turut dapat Template Drag, Copy & Paste bernilai RM150.

Tinggal nak cari konten je.. Fuh!!

Worksheet Plan yang akan bantu anda siapkan buku mengikut masa ditetapkan.

Worksheet ini merupakan ‘Fill In The Blank’ plan yang mana anda perlu isikan apa yang anda mahu dan tempoh buku yang akan disiapkan.

Plan ini akan membantu anda untuk melihat dengan jelas berapa buah buku yang boleh anda siapkan dalam masa yang ditetapkan.

Ia juga boleh menganggarkan berapa buku yang perlu disiapkan untuk membolehkan anda menerima pendapatan pasif yang anda mahukan.

Saya sendiri turut menggunakan Worksheet Plan ini sebagai jadual ataupun matlamat sebagai motivasi saya untuk terus hasilkan buku aktiviti ini di Amazon.

Anda juga turut dibantu oleh lebih 1200 members didalam Circlce Amazpreneur.

Semuanya sangat-sangat supportive. Saya sendiri juga sentiasa bersedia untuk menjawab soalan-soalan anda di Group Facebook nanti.

Jika anda masih lagi ragu-ragu, cuba lihat apa kata Student Amazpreneur dibawah

Sudah YAKIN nak belajar terbitkan buku di Amazon?

Note: This site is NOT a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, This site is NOT endorsed by Facebook in any way. Facebook is a trademark of FACEBOOK, Inc.